Subscribe in a reader

marți, 13 ianuarie 2009

Cea de-a patra putere in criza

Chiar daca ospatarii, piccolii si chelnerii mei n-au iesit inca in strada pentru a sustine taxa de prima inmatriculare a sarmalelor nu pot spune ca actuala criza ma lasa rece. Documentandu-ma pe net saptamana trecuta, n-am putut sa nu observ lipsa de publicitate din presa. De altfel, potrivit unor musterii de-ai mei, unul din primele domenii lovite de somaj va fi cel mass-media. In ceea ce priveste trustul Intact, insusi vicepresedintele Senatului, domn' profesor sau Felix, dupa numele sau de cod, a ordonat micsorarea salariilor in intreg imperiul sau media cu 20%. Mai silitor din fire, Tuca s-a executat si a inceput sa dea oameni afara pe capete. E drept ca are de unde, la Jurnalul National fiind angajati peste 200 de reporteri, unii dintre ei nemaipunandu-si semnatura pe hartie de ani de zile. Nici investitorii straini nu sunt mai omenosi cu cainii de paza ai democratiei. La Capital de exemplu, detinut de Ringier, nici in deplasari nu mai poti sa pleci. Se pare ca cel mai nepopular redactor sef din Romania, daca nu chiar din lume (pe bune - cica Ringier a facut un sondaj intre angajati!), Iulian Bortos, a refuzat deplasarea unui reporter in SUA. Cum deplasarea era la Las Vegas, reporterul s-a jucat cu propria soarta si a decis sa pluseseze, zburand spre capitala jocurilor de noroc. Ramane de vazut ce mana va avea Bortos la intoarcerea sa in Romania. Sa nu-i dea cu sec!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nenea Iancu,

Daca ii spui lui iulian bortos, redactorul sef al Capital, nepopular, esti esti un finutz, te exprimi extrem de elegant.

El este un individ mai prost decat 99% dintre cititorii Capital. Ai vazut ce editoriale scrie? Am auzit ca nu a fost in stare nici sa-si termine facultatea particulara pe care a inceput-o. E o adevarata "comoara" pentru Ringier; nu il mai sufera nimeni, dar poti sa-l schimbi acum in mijlocul crizei?

Anonim spunea...

Nene Iancu,

Redactorul Capital a plecat la Las Vegas, dar zici ca capitalul nu i-a aprobat si nici nu i-a platit deplasarea. Cu siguranta nu a platit nici din banii personali cei aproximativ 2.500 de dolari cat a costat excursia.

Atunci, nu vrei sa ne spui si noua, la astia mai putini informati, ce firma mare de soft i-a oferit ca shpaga excursia la Las Vegas? Este vorba de aceeasi firma care i-a mai oferit o excursie prin luna august in SUA sau de cea care ii da o tona de bani pentru bannerul de pe blogul lui pesonal?

Ai putea sa afli cam cati bani ii da firma de telecom pentru bannerul ala? La Capital chiar nu vede nimeni lucrurile astea?

Se zice ca sunt politicienii corupti, dar ziaristii cum sunt?

Anonim spunea...

Eu am auzit una tare; ca doua persoane de la minunata firma s-au gandit sa fotografieze mitele primite de jurnalisti de sarbatori. Si de obicei nu sunt putine. Daca cele doua persoane au facut asta, va dati seama ca ar putea sa existe poze cu punga, numele firmei datatoare de mita, numele publicatiei si numele ziaristului?

Anonim spunea...

Uite Nene ca ziaristul Capital si-a platit datoria fata de "sponsorul" care il plimba prin America:

http://www.capital.ro/articol/windows-7-mai-mic-mai-iute-mai-performant-si-mai-economicos-116773.html

Cu un articol din asta firma isi scoate banii!

Pacat ca astfel de investitori straini ca Marea Firma de Soft si ca Marea Firma Elvetiana de Media se tin in Romanica de astfel de jegosenii.

Si nu sunt singurii. Majoritatea multinationalelor prezente in Romanica "au grija" de ziaristi cu cadouri consistente.

Daca si astia lucreaza in stilul asta, nu mai e nici o speranta.

Spaga! Spaga! si iar Spaga!

Anonim spunea...

Bortos asta chiar nu e in stare sa scrie un text coerent si la un nivel mai ridicat decat lasa a II-a:

http://www.capital.ro/articol/managerii-swat-si-analizele-swot-115711.html

Cum draq ajung oameni de teapa astuia in functii de conducere? Si in multinationala!

Cu un asemenea creier, e clar ca ziarul iese varza. E normal ca unul care triseaza in viata si incearca sa cumpere diplmole de la particulare de doi lei va incuraja si ziaristii corupti. Nu intelegeam de ce imi place Ziarul Financiar mai mult.

Elvetienii de la Ringier nu au gasit sa puna redactor-sef la Capital decat pe unul care a ajuns la facultatea neacreditata Columna? Ce dreaq!

Universitatea asta mai exista oare?

Anonim spunea...

invidie...

 
căutare personalizată