Subscribe in a reader

joi, 18 decembrie 2008

Stolo era gata să devină VASSalul PSD



Zilele trecute la o masă la mine în crășmă s-au așezat câțiva pesediști de rangul doi, care beau însă cam a necaz. Curios, am tras cu urechea și am aflat că baroneții erau cam șucăriți că au rămas fără Stolojan premier. Cum nu prea înțelegeam de ce s-au supărat că androidul teleghidat de la Cotroceni a fost înlocuit cu portavocea Boc, am ascultat mai departe. Iar băieții spuneau că niște șefi grei de la centru le-au lăsat de înțeles că făcuseră și ei rost de o telecomandă pentru android. Iar asta funcționa pe principiul Vasselor comunicante: noi îți ordonăm, tu ne umpli conturile.
Lucrurile au început să se lămurească atunci când în discuție a apărut numele Andreei Vass, blonda consilieră cu trup de fotomodel și doctorat în economie. Că în ultimul an existase o legătură între ei, consumată mai ales pe la Parlamentul European mai auzisem. Asta nu înseamnă că nu rămăsesem șocat că frumoasa Andreea îl lăsase pe Robocop să-și dea chiloții de tablă jos în preajma ei. Și nu cred că poate cineva să spună că s-a ajuns aici în toiul discuțiilor despre deficitul de cont curent.
Să revin. Despre asta se cam știa, partea tare e însă că niște băieți din PSD aveau și dovezi despre romantica relație a lui Frankestein cu domnișoara de 30 de ani și cu funcție de cercetător la Institutul de Economie Natională din cadrul Academiei. Așa că atunci când s-a apucat să le spună pe cine nu trebuie să dea în guvernul lui, jupânii din PSD i-au arătat pisica, făcându-l s-o tulească rapid, uitând și să se mai zbată pentru un post de secretar de stat la Finanțe pentru blonda cu atitudini de alpinistă (inclusiv în politică).
La final, pentru cei care știu să citească printre rânduri, vă dau și un citat de pe blogul miresei lui Frankenstein (textul a fost publicat în ziua în care Stolo și-a strâns jucăriile, dar înainte de anunț) :
“Când vezi că eşti legat de mâini şi de picioare, când vezi că ţi se rezervă un rol strict conjunctural şi decorativ, când vezi că eşti pus practic în imposibilitatea de a aplica un program de guvernare pe care ţi l-ai asumat de ceva vreme (şi de care, între noi fie vorba, partenerul desemnat de dialog nu se sinchiseşte deloc), în fine, când realizezi că lucrurile stau mult mai rău decât ţi-ai fi închipuit în momentul în care ai acceptat nominalizarea – şi asta într-un moment de criză acută la nivel mondial – mi se pare pe undeva firesc să-ţi strângi jucăriile şi să te retragi.”

Un comentariu:

Anonim spunea...

o uriasa prostie alimentata constant de udrea si eba, de pogea si videanu, de frica unei altfel de femei-economiste, de frica unei detronari. tot ceea ce a urmat a probat ca fata asta, Vass, are coaie in ea si nu linge in fund sefii. Pe mine m-a cucerit cand a fost singura din PDL car a spus ca EBA nu are ce cauta in parlamentul european. A doua oara cand a fost singura din guvern care a avut curajul sa vorbeasca despre caderea PIB/ului in 2009. toti o contraziceau in guvern, insa timpul ia dat dreptate. asta inteleg eu prin om politic.

 
căutare personalizată