Subscribe in a reader

joi, 11 decembrie 2008

Comisarii înmatriculează bancuri proaste


Daca ti se pare ca inmatricularea masinii tale este un cosmar, daca esti nervos ca analfabetii iau permisul cu spaga, daca esti pur si simplu nervos pe regnul militienesc, sa stii ca nu au de gand sa schimbe nimic.

Dar macar se chinuie sa te relaxeze. Cel putin asa procedeaza comisarul Dan Mosescu, directorul Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Bucuresti, adică zeul existentei tale de sofer bucurestean. Care, relaxat de deschiderea sediului din Pipera, super-informatizat, foloseste la capacitate maxima tehnica de calcul trimitand bancuri rasuflate – sub numele de colectia de toamna, cui ii vine la mouse.

De exemplu Luciei Moraru, prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) i le trimite si pe adresa de la ANAT, si de la Eximtur. Sa se pregateasca de o plecare pe banii nostri? Foarte posibil, pentru că militianul cu mustata a trimis bancurile (in limba materna, de unde alta?) si omoloagei lui din Polonia, Barbara Plak-Nowicka. Sper ca aceasta nu se va apuca de un curs intensiv de romana pentru ca va descoperi poante rasuflate si misogine, care au proaste inca de la lansare.

(iata si un ex., daca erati curiosi: - Sotia mea afirma ca este foarte sanatos sa consum alimente crude.
- Da, nici nevestei mele nu-i place sa gateasca.)

Printre nefericitii ce nu le vor intelege se mai numara si un functionar de la Comisia Europeana, Willy Maes (parca il si vad alergand la Leonard Orban sa i le explice), dar si alti strainezi precum kleckner rudy" (svkleckner@prodigy.net), "Dan Kleckner" (dan.kleckner@chello.at – nicio legatura cu trupa Parazitii) sau saracul sloven cu functie guvernamentala ce a facut greseala sa-i dea adresa de mail - marko.gasparovic@gov.si comisarului.

Pe lista – lungă - de adrisanti se mai afla Valeriu Zgonea (un deputat cu destul de putin timp liber pentru relaxare pentru ca e mai mult plecat), Mircea Cazan (seful Radiocom – poate societatea nationala de radiocomunicatii va imparti glumele la tot romanul), Marinela Nedelcu de la Realitatea sau Doru Safta (rectorul Academiei Tehnice Militare). Nu lipseste nici subsemnatul, iar tenul comisarului spune totul despre bateriile de vin pe care a trebuit sa i le servesc.

Drept incheiere va mai dau o mostra de umor torturat marca Garcea ce se dorea însă o auto-ironie fină de politist:

" - Un politist opreste un student pe strada pentru a-i verifica actele:
- Asa, vad ca nu lucram....
- Asa este.
- Inseamna ca trandavim pe banii statului...
- Exact, trandavim.
- Se pare ca suntem studenti?
- Ei, cu asta nu pot sa fiu de acord! Student sunt numai eu!"

Niciun comentariu:

 
căutare personalizată