Subscribe in a reader

marți, 14 octombrie 2008

DESPRE BLOGGERASI SI RASPANDACI!


Patrick Gelin-presedinte BRD-GSG

De o saptamana stau in dubii daca sa scriu sau nu acest text. Dupa cum stiti, vrem nu vrem, intotdeauna trebuie sa fim prieteni cu nababii statului. Favoritii mei au fost si sunt procurorii – de la ei poti sa afli ce te paste atunci cand inca poti sa iei masuri preventive. Drept urmare, si inainte si dupa asasinarea raposatului, procurorii au fost foarte bine primiti la mine in carciuma. Saptamana trecuta a trecut pe la mine un vechi prieten care m-a anuntat ca s-au intors vremurile in care trebuie sa fii atent ce si cu cine vorbesti. La vremea aceea, nu mai putin de trei banci (sa le spunem A, B si T) umblau cu plangeri pe la Parchet impotriva bloggerilor-raspandaci de zvonuri. Dupa care luni l-am auzit si pe guvernatorul Isarescu povestind la tv ca a avut o intalnire cu ARB i urma careia s-a decis ca BNR va sprijini masurile ce urmeaza a fi luate impotriva "raspandacilor”.
Dupa care, ARB a anuntat ca “va face demersuri pentru accelerarea procesului de investigare, instrumentare si sanctionare a celor care initiaza actiuni de defaimare si denigrare care pot duce la destabilizarea sistemului bancar”. Cred totusi ca nu e suficient; bancherii romani ar trebui sa vorbeasca si cu omologii lor francezi sa dea in judecata Financial Times, care in editia de marti (http://www.ft.com/cms/s/0/fa2a00a0-9976-11dd-9d48-000077b07658.html) a “sugerat” ca Societe Generale este banca franceza in mare nevoie de recapitalizare (pe bani publici). Evident ca Societe Generale a infirmat “zvonurile rautacioase”. Cum am mai trait astfel de momente si pe vremea raposatului, nu ma impacientez. Dimpotriva, vad partea plina a paharului. Daca mai aud vreun client ca-mi vorbeste de rau carciuma, ma duc direct la Parchet.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Hahaha... Nene Iancule! Cine sa te vorbeasca de rau?
Hai, mai da un rand (de text)!

Anonim spunea...

unde este carciuma asta a ta? ca la ce lume vine, cred ca micii sunt buni tare.

Unknown spunea...

Noi detalii despre strategia PNL, campania de telefoane. Pe www.cumainilecurate.wordpress.com

Anonim spunea...

Au dreptate domnii bancheri, fie intelighentzia lor binecuvintata. Pai cum? Niste amarasteni, care nu inteleg ei cum vine treaba cu mediul corporatist si cultura bancara, au tupeul sa cricneasca? La piranaie! Uaaa! Cum adica? Sa refuze ei sa isi incredinteze banii spre pastrare catre asa minti luminate si suflete alese? Uite, de exemplu, oficialii de la Royal Bank of Scotland, chiar dupa ce au primit banii (publici, care va sa zica)de nationalizare, au pus-o de un team building de 150.00 de lire sterline. Trai, neneaca, pe banii babachii. Ca sa nu mai zic de adevaratii aia de la AIG, care, dupa ce au primit un purcoi de bani de la guvernul american, o tin tot intr-o petrecere si o orgie. Si tupeistii aia de contribuabili au tupeul sa comenteze? La pirnaie, la pirnaie !!!!

Anonim spunea...

Da, iar cel care ameninta cel mai tare era Ghetea, dinozaurul de la CEC. Si Bank. Care falimenteaza conceptul de banca.

 
căutare personalizată